2015. április 22., szerda

Winston 1. Kandúr titkos küldetésben

Frauke Scheunemann: Winston 1.
Kandúr titkos küldetésben

                            


A 10 év feletti olvasóknak íme egy friss Manó Könyvújdonság! Van itt a pörgős és kalandos történetben minden, ami a kis olvasókat elvarázsolhatja. A friss és mai történet egy macskáról, Winston kandúrról és új barátjáról Kiráról szól.
A Winston Churchill névre hallgató, nemes és pedigrés fajtatiszta fekete kandúr az Árnyas fasor  lakója. Gazdája egy kissé szórakozott professzor. Az ő békésen megszokott életüket forgatja fel Anna, aki új házvezetőnő lesz a professzornál. Az ő tizenkét éves kislánya Kira. Már a megismerkedésük is rendhagyóan indul egy éjszaka során. A mai történetben kiderül: Anna és Kira bevándorlók. Kira új környezetbe kerülése sokaknak ismerős lehet. Az új osztálytársak természetesen nem fogadják túl lelkesen a kislányt, nehezítve a beilleszkedését. Leonie a fő hangadó, bandavezér ott köt bele, ahol csak tud. Érthetőbb a háttér, hogy ezek a gyerekek igen gazdagok és elkényeztetettek. A szülők orvosok és médiaemberek. Kira anyukája pedig csak házvezetőnő.... és még idegenek is.

Aztán hirtelen egy viharos délután minden megváltozik. A villámcsapás okozta váratlan testcsere sok újabb kaland forrása lesz. A 12 éves lányka a kandúr bundájában egészen jól érzi magát, de Winston élete fenekestül felfordul... Iskolába kell járnia! Emberek közé, ki a világba, amit eddig csak az ablakból ismert. Egymás gondolataiban is tudnak olvasni, Winston tudja, hogy mit forgat a fejében Kira, és ő is tudja, hogy Winston mit gondol. Elképesztő, hogy mi minden jár egy ilyen lány fejében! A kandúr elhatározza, rendbe teszi a kislány sorsát, segít barátokat szerezni neki.
Anna és Kira életét nehezíti még Vadim is, aki valamivel zsarolja Annát. Kira macskabőrben a titok nyomába ered... Később feltűnik a rendőrség is.



A fordulatos, kalandokban bővelkedő történet sok humor forrása is. Kimondottan szórakoztató olvasmány, akár fiúknak, akár kislányok részére. Megtudjuk, hogy sajttal ugyan lehet egeret fogni, de az emberek elfogására másra van szükség, de azt is, hogy az emberek miért is nem nyalogatják egymás fülét?
Winston és a libaszerű emberek , azaz a kislány osztálytársai is sok új kalandot okoznak egymásnak.
Mire a végén elhangzik az "igaz barátok örökre" fogadalom, kalandos utat járnak be együtt.
Winston ismerkedése a kinti világgal, a ház egyéb macskáival jól párhuzamba állítható a kislány új környezetével. Mindketten új helyzetek előtt állnak, új élményeket gyűjtenek. 
A végére pedig a testcsere problémája is megoldódik. Elvégre egy professzor macskájának is illik tudni
némi matematikát. Amíg azonban Winston kandúr jól megérdemelten elnyújtózkodhat a kosarában, sok izgalomban lesz része. Kalandos, élményekkel teli olvasmány. Ahogyan a címből sejthető: Winston a titkos-ügynök kandúr még visszatér!




Frauke Scheunemann: 1969-ben született Németországban. Jogot tanult, majd újságíróként dolgozott.
2002. óta főfoglalkozásban ír. Jelenleg férjével és négy gyermekével Hamburgban élnek.

4,5/5.



Manó Könyvek, Bubapest, 2015
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634030515 ·  
Fordította: Totth Gitta

1 megjegyzés: