2015. április 11., szombat

Elmerülve

Árvay Gréta: Elmerülve
 A Mystique Club

    





Aki elolvassa a kötet fülszövegét, azt nem fogja meglepetés érni: pontosan azt kapja, amit ígér a könyv.
A titokzatos, álnéven megjelent kötetet Árvay Gréta jegyzi. Nekem amolyan magyarosra sikerült, szürke-hatású történet lett. Mindenképpen leszögezném: a könyv előnye, hogy valós problémákat feszeget, olvasmányos formában.  Biztosan sokakat meghökkent, megdöbbent.

Valljuk be és ne legyünk már álszentek: életünkben fontos helye van a szexualitásnak. A könyvben felvonultatott sorsok valósak. Az önsajnálatban tocsogó negyvenes, partnerre váró-vágyó nő alakjától, az egykor kövér és "árva kisfiú",
akit a nagymami nevelt férfivá, ugyan úgy köztünk él a válását kiheverni képtelen, amúgy sikeres orvossal együtt. A másik párról már nem is szólok..., annyi ilyet láttam én magam is: kívülről látszólag minden rendben, és mégis... máshol és mással keresik a boldogságot. Miért, na ez az élet egy nagy titka, kérdése. A válasz az egyén sorsában, neveltetésében és gondolkodásában lehet. Miért a sok magányos ember? Miért a sok zátonyra futott párkapcsolat? A kiégett, megcsömörlött sikerember? Egyáltalán: mi számít megcsalásnak?
Ha együtt, egymás előtt tesszük mással, akkor az nem az? Érdekes lenne egy ilyen férjjel beszélgetni, akit nem zavar, ha a kedves neje mással, másokkal van... és ez neki tetszik. Sokfélék vagyunk, sok lelki problémát hurcolunk magunkkal. Folyamatosan ér bennünket rengeteg sok szexuális inger, minden irányból.
Felgyorsultak a dolgok, aztán a megoldás a swingerklub lenne? Igen, ez a könyv az, aminek látszik: kalandok a swingerklubban. Ki miért jut oda, megy el és mit ér el vele?  Úgy gondolom, az őszinte beszélgetés egymással, talán többet segítene. Vagy már az sem.
A borító misztikus, lila alakja kellően fogja az ember szemét, tesz kíváncsivá.

Lehet okoskodni, aki korpa közé keveredik, ugye ismerjük? Ha már csinálja, ne szégyellje...
Aki ilyen clubba megy, az tudja mit akar, mit keres ott, és miért.
Van ilyen és olyan érdeklődésű ember. Van, aki a töltött káposztát szereti, másnak a grízes tészta a kedvence. Megint más a pacalra esküszik. Aztán, hogy mi lakik a lelkek mélyén? Miért jutott oda?
Mi áll ezek mögött azt sokszor talán eltemetjük magunkban. Döbbenetes volt Zsófi kálváriájáról olvasni...

Egészen biztos, hogy sikeres lesz a könyv. A fiatalok érdeklődéssel fogják olvasni, aki pedig már látott
és tapasztalt ezt-azt élete során az az emberi sorokat is meg fogja látni a történetekben. Az is bizonyos,
hogy ez sokakat érdeklő és érintő téma. Lesz, aki bevallja, lesz, aki nem. Azok fognak fújolni, és
homokba dugják a fejüket. Őket sajnálom. Az is igen érdekes, hogy a ki és megélt vágyak okoznak nagyobb problémát, vagy pedig ha elfojtjuk őket. Lehet érvelni, vitázni. No, és gondolkodni.

Érdekes és meghökkentő volt olvasni ezekről a sorsokról. Valahol én is magamra ismertem...
(oké: válás után 5 évvel, még az ex-re vágytam, pedig nem a legjobb barátommal lépett le).

Merüljetek el a misztikus, lila "pókemberrel" az érzékek birodalmába. De lássatok bele a sorsokba is
az erotika és a pózok mellett! Szerintem érdemes és érdekes felfedezés lesz. Árvay Gréta Elmerülve című regénye valóban egy örvénylő, buja bacchanália. Lépcsőn vigyázzatok!


Kíváncsian várom a folytatást.Érdemes lenne kimozdulni a fővárosból. Vidéken nincsenek ilyen clubok,
de emberek, vágyak és problémák igen.


Köszönöm az érdekes élményt a kiadónak!

 Íme a fülszöveg:
A titokzatos Árvay Gréta erotikus regénye egy szimultán történetfüzér. Budapesti figurákat látunk bolyongani a városi dzsungelben, embereket, akik nagyon különböző társadalmi helyzetből érkeznek, nagyon különböző életélményeket cipelnek magukkal, és nagyon különböző problémákkal küzdenek, de egyvalami közös bennük. Problémáik megoldását (vagy egyszerűen csak vágyaik beteljesülését) egy swingerklubban, a Mystique-ben találják meg. Egymásban elmerülve oldódnak fel feszültségeik. Otthontalanságuk otthona a ház – ahol egymásnak esnek. A háttérben zátonyra futott párkapcsolatok, kiégett sikeremberek, törtető libák és érzékeny művészek hol könnyeden derűs, hol nagyon is drámai sorstörténete.


Kérdezzetek!Április 24-én!
Kíváncsiak vagytok milyen valójában Árvay Gréta? Szívesen beszélgetnétek vele, kérdeznétek tőle a titokzatos Mystiqeclub-ról?
Most pénteken megtehetitek! 10 órától 12 óráig a microsite oldalán a chat ablakban feltehettek minden kérdést, amire szeretnétek választ kapni! Gréta online lesz, és mindenkinek válaszol! Péntek, 10 óra!
www.mystiqueclub.hu





Athenaeum, Budapest, 2015
278 oldal · ISBN: 9789632934082


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése