2014. október 16., csütörtök

Faldöngető

Alice Clayton: Faldöngető
                                                                      


Nem tudtam, mire is számítsak, de kimondottan kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv. Erotikus műfajban a jobbak közé tartozik.  Persze, minden a szex körül forog, de nem az az egyetlen és kizárólagos téma, hogy éppen ki kivel, hol és hogyan lesz boldog.  Végül is életünk egyik legfontosabb része ez is. Ahogyan az evés, ivás része az életünknek, ugyanúgy fontos egy alapos és minőségi szex is. Hiba minden, ha napról napra, hétről hétre nincs, aki jól megölelgessen bennünket.
Nézzük a könyvet!

Főhősnőnk: Caroline Reynolds egy fantasztikus, új lakásba költözik be San Franciscóban. Van egy irigylésre méltó háztartási robotgépe, amit a huncut és kedves barátnőitől kapott és egy cicája, aki a Clive névre hallgat. Tervezői karrierje felfelé ível, irodája a kikötőre néz,szóval látszólag minden rendben van körülötte.
Azonban életéből O-t nélkülözni kénytelen...  Hiába a menő állás, a jól felszerelt kégli, ha  egyedül  van a hatalmas ágyában.
Új szomszédját különös körülmények között ismeri meg beköltözése éjszakáján.  Nem véletlenül Faldöngető a könyv címe, ugyanis a pasi nem hagy ki egy éjszakát sem, hogy döngesse az ágyát, és azon persze valakit. Caroline kezdetben csak meglepetten hallgatja az átszűrődő zajokat. Amikor éjszakáról éjszakára ismétlődő akciók fültanúja lesz, oda jut a dolog, hogy fogja magát és (kialvatlanul és kielégítetlenül), a kis rózsaszín hálóingében átrohan, a szomszédba. Az első találkozás mondhatni eléggé maradandó élményeket hagy a két szomszédban!
Humor bőven akad a történetben. Aki egy könnyed, vicces, laza könyvre vágyik, most megkapja.

                                               


A szomszéd természetesen nem más, mint egy szexi pasi, Simon.
Meg kell jegyezzem, mint férfi olvasó: végre nem szőke és kék szemű ez a Simon, mint a mesebeli herceg. Szimpatikus, hús - vér alakja a történetnek, ahogyan a többi szereplő is. Simon fotós, aki vándor életmódja miatt még nem állapodott meg. Tudja, mitől döglik a légy. Igazi szívtipró, természetesen abszolút udvarias.
Nem önző, kifejezetten odaadó, partnernőit magas fokon, igényeik szerint teszi boldoggá. A házi péksütemények iránti rajongás egészen kisfiússá tette.

Érdekes volt a szereplők közti sms-eket olvasni, amiből kirajzolódtak a történések. Kedves figurák
Caroline barátnői is. Igazi csajos könyv ez! Sok romantikával, humorral és persze sűrűn átszőve erotikával. Mert bizony minden szál az orgazmus körül forog! Kissé meglepő volt az, ahogyan beszélget az orgazmusával Caroline.  Olyan ez, ami hiányzik és a teste is jelez, (de nagyon!), hiába nem vesz tudomást róla... mégis kívánja. Nincs is ezzel baj, hiszen fiatal és a hormonok tombolnak benne is.
Kicsit a cicát sokallottam. Aranyos, de valahogy túl sok szerep jutott neki a történetben. A lepisilt pulóver nekem erőltetett volt, meg ahogy átrohant a szomszédba az a herélt kandúr. Na, az tényleg cirkuszira sikerült. A végkifejletet is a cicus szemszögéből látjuk, ami ugyan meglepő, de mindenképpen érdekes befejezést ad.
                                                                       

Caroline 26 éves: okos, rátermett és szimpatikus női alak. Ő viszont - szerencsére szőke-. Nekem temperamentumos és talpra esett figura volt, olyan Samantha Jones a Szex és New Yorkból. Meri és akarja élvezni az élet örömeit, de ésszel.
Nem nyavalygós, a konyhában kifejezetten jól boldogul. Sőt, még örömét is leli benne. Simonnal kötött fegyverszünete a barátság fázisában a jó szomszédi viszonyt jelenítette meg. A történet fontos üzenete is, szerintem az együtt, a barátság apropója. Vágyakozás.
Persze, ahogyan ez várható Simon lelkesen orvosolja Caroline O nélküliségét...

 A helyzetet bonyolítandó, mint új ügyfél a régi ex barát is feltűnik. Míg Simon "háreme" elfogy, addig ők ketten is egymásra találnak. Csajos érzések, romantika, és cukkinis kenyér sütés.
Legjobb jelenet a kocsiban hazafelé utazás, leírva mindenkinek az aktuális monológja.
Szex és New York most San Franciscóban.
A lényeg: O nélkül lehet élni, de… jobb vele!
Igazi szórakoztató regény, amitől nem kell többet várni, mint ami a célja: szórakoztasson és kikapcsoljon. Sokkal jobb volt, mint amit sokan gondolhatnak a mostani szex és erotikus könyv dömpingben. 
        


Köszönöm az Ulpius-ház Kiadónak!


Eredeti mű: Alice Clayton: Wallbanger 
Eredeti megjelenés éve: 2012

  Ulpius-ház, Budapest, 2013
424 oldal · ISBN: 9789632548043 · Fordította: Balázs Júlia











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése