2014. október 30., csütörtök

A fájdalom szépsége

Georgia Cates: A fájdalom szépsége
                                                                
                                

 Azt hiszem, ez az az erotikus történet, amit sokan olvasnak szívesen.  Bár a "szürke" óta sok újat erotika témakörben nem igazán tudnak már mutatni. Ha röviden kellene összefoglalni ennek a könyvnek a történetét: könnyű kis erotikus románc, semmi durva vagy extrém. Hiába sugallja a cím, semmi BDSM, sehol semmi kemény szex, semmi paskoló, selyem zsinór, bőr tanga vagy combközépig érő tűsarkú csizma... pedig vártam.
Van helyette: hangulatos vacsora, kellemes zenék, finom borok, csipke melltartó és erotikus rúdtánc.

 Nos: beszürkült, unalmassá vált házasságban élőknek, kikacsintgató, élményekre vágyó háziasszonyoknak kimondottan ajánlott. Vagy ifjú és naiv hölgyeknek, akik még titkon remélik a herceget fehér paripán.  Mai, modern Hamupipőke sztori, finom iróniával, erotikával megírva, ez jutott róla eszembe.

Helyszín Ausztrália:
férfi főhősünk Jack McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja. Hatalmas vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, az érdek kapcsolatok elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. Valódi kilétét igyekszik titkolni. Kapcsolatait üzleti alapon kezeli, minden egyes alkalommal, hasonló feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat.
Fél kiadni magát, tart a hozományvadász nőktől. Három hónap a kiválasztott lánnyal, nála a pénz, ő akar diktálni.

Jack világa a feje tetejére áll, amikor életébe belép Laurelyn Prescot, aki talpraesett, nem hisztis,
okos lány. Vele semmi sem a tervek szerint történik, a szokásos "három hónapos románc" a zenész lánnyal több lesz, mint egy futó kaland. Hiszen nem múlik el nyom nélkül egyikükből sem. Többet akarnak egymásból.  A Nasvilleből érkező Laurelyn előző életétől éppen elszakadni akar, szerelmet, kapcsolatot a legkevésbé keres. Igazzá válik a mondás: amikor nem várod, akkor érkezik meg életedbe a szerelem.

                                       


A váltott szemszögből kibontakozó történet szálai a romantikus, kissé érzelgős, és erotikus, pont megfelelően voltak vegyítve. Az írónő jól adagolta mindegyiket. Van egy eléggé nem szimpatikus barátnő, egy kedves, fiús anyuka, aki mint kéretlen kerítőnő nagyon bájos szereplője a történéseknek.  Jack pedig nem egy öntelt, önelégült pasi, aki csak kalandot keres és tárgynak tekinti a nőt. Sőt, lazán pofán veri a szvingerezni akaró másik fickót...  és némi bonyodalmat okozva színre lép egy régi barátnő is.
Remek zenék is akadnak a történetben, és kedveltem, hogy Jack borász! A cselekményt a néhány szőlészeti-borászati téma érdekesebbé, hitelesebbé tette. . Ezek még akkor is jól illeszkedtek, ha az ember nem igazán van otthon ezekben a dolgokban.
A történet még Új-Zélandra is elviszi hőseinket. Akiket egyértelműen egymásnak rendeltek.



Összességében kellemesen szórakoztam, visszafogottan erotikus, mértékkel és ízléssel adagolva.
A borító tökéletes! Pontosan olyan, mint a történet, ízlésesen hangulatkeltő, remekül illik hozzá.
Szerethető erotikus történet, jól megírt szereplőkkel és ízléssel. Napfény és tengerpart, vörösboros vacsi és idill, odaadó szexcsatákkal.


Hogyan zárul Jack és Laurelyn viszonya, mi történik a három hónap leteltével? 
A történet nem ér véget, jön a folytatás!





Ulpius-ház, Budapest, 2014
430 oldal · ISBN: 9789633832189 · Fordította: Megyeri Kata






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése