2014. szeptember 26., péntek

LIBRI őszi újdonságok 2014.

A Libri Kiadói csoport őszi újdonságaiból





Ezeket a friss megjelenéseket ajánlom figyelmetekbe!

Kezdjük a gyerekekkel! 
Kolibri Kiadó – 2014 őszi újdonságok

 Alan Snow: Doboztrollok 1. Gatyára fel!

                                                                           

A trilógia a népszerű animátor és gyerekkönyv szerző, Alan Snow első regényfolyama, mely három különálló címmel, borítóval és kötettervvel jelent meg Angliában. A célkorosztály: 8+, fiúk és lányok egyaránt. A regényből készült animációs filmet október 23-án mutatják be a hazai mozik Doboztrollok címmel.
 A történet egy 150 évvel ezelőtti ronda városkában játszódik, egy kisfiú, Artúr megpróbáltatásairól szól, a regényt több mint 500, szerző által készített illusztráció díszíti.Pék Zoltán remek fordításában jelenik meg.

     
Ez egy tüneményes könyv lesz!
Lackfi János–Lackfi Margit: Szakimesék

Kit ne izgatott volna mindig is, milyen egy napja egy villamosvezetőnek? A konyhás néninek vajon vannak gyerekei? Mire vár vagy nem vár a buszvezető? És mire ébred a szobafető? Mindenkit név szerint ismer a postás? És mit csinálnak vajon karácsony reggelén? Lackfi János kedves és otthonosan bejárható világa sz iskolás korúakat szólítja meg elő sorban, a rajzokat pedig lánya, Lackfi Margit készítette.

Ez a remek sorozat is folytatódik!  Immár 4. részéhez érkeztek a kalandok!
Jo Nesbø: Doktor Proktor pukipora 4. – A nagy aranyrablás
(fordította: Petrikovics Edit)

Felnőtteknek!

Xue Yanping: 21 gramm szerelem
Történet egy nyughatatlan, önfejű és az életbe belefáradt nőről, aki elvált, és nincs munkája. Váratlanul rákot diagnosztizálnak nála. Megtapasztalja az élet örömét, a halál komorságát, és mindazokat az érzéseket, amelyek ugyanolyan értékkel bírnak akármelyik világban – köztük persze a legfontosabbat: a szerelmet.


Már megjelent!                                                                    


                                                                                        Péterfy-Novák Éva: Egyasszony
Péterfy-Novák Éva 2013 óta vezeti Egyasszony című blogját a veszteségek elfogadásáról, a továbblépésről. Őszintén beszél a súlyosan értelmi fogyatékos kislányával töltött hét évről, első házasságáról, a nők bántalmazásáról. Blogjából eddig több ezren merítettek erőt.


OKTÓBERI megjelenések:


D. Tóth Krisztina: Húszezer éjszaka (Bookline Könyvek)
D. Tóth Kriszta újságíró, publicista második regényében a 40-es éveikben járó nők vágyait, válságait, a családban való helytállás és a szürke hétköznapoktól való menekülés ellentmondásait, a kiábrándultság és az izgalmak, a boldogság keresésének stációit mutatja be.
                                                                                        
                                                                                                                  
 Bud Spencer: Nyolcvan év alatt a Föld körül
A Nyolcvan év alatt a Föld körül izgalmas utazás a világhírű színész, Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer életébe. Az életrajz második része fordulatokban gazdag kalandra csábítja olvasóit földön, vízen és levegőben. Számos új humoros anekdotát mesél el a forgatások hétköznapjairól és méltatón emlékezik meg a régi kollégákról. Mindenekelőtt pedig őszinte betekintést enged Carlo személyes életébe is, és megtudhatjuk, milyen férj, apa illetve nagypapa.

Ezt  is nagyon várom:

Papp Sándor Zsigmond: A Jóisten megvakul
Semmi kis életek című nagy sikerű regény szerzőjének negyedik novelláskötete A Jóisten megvakul. Papp Sándor Zsigmond, akit a kritika néhány évvel ezelőtt ígéretesen tehetséges prózaíróként emlegetett, mára ezt az ígéretet beváltotta.
A kötetben olvasható tizenhat novella mindegyikében különös, megmagyarázhatatlan események történnek a szereplőkkel. Kisebb-nagyobb bűnök áldozatai és elkövetői ők. Egy asszonyt a férje Krisztus-pózban szegel fel a falra, egy másik feleséget megmérgeznek, kétségbeesett kései elégtételként elcsattan néhány pofon, egy könyvelő hulláját a lépcsőházban találják meg a lakók, s nem kevesen esnek áldozatul féltékenységből elkövetett gyilkosságnak.
NOVEMBER

Jön Mautner Zsófi és a Főzőiskola felsőfokon, Ugron Zsolna története is folytatódik.
A nádor asszonyai Ugron Zsolna történelmi trilógiájának második része. 

PARK  KIADÓ ÚJDONSÁGAIBÓL:
                                                                                              



Émile Ajar: Salamon király szorong

Az Előttem az élet, Lady L. és A virradat ígérete szerzőjétől: igazi szépirodalmi csemege!
 


Roger Crowley: Tengeri birodalmak
Végső csata a mediterrán térség feletti uralomért, 1521–1580
Műfaj: ismeretterjesztő (történelem) 
   
„A csodajelek korában Szulejmán trónra lépésének minden körülménye jövőbe látó volt. A tizedik szultánként és a muszlim időszámítás tizedik századának tizedik évében született. Márpedig a tízes a tökéletesség, a Korán részeinek, a próféta tanítványainak, a tízparancsolat és az iszlám asztrológia égboltjainak száma. Szulejmán a császári végzet jelentőségének terhével lépett a világ színpadára.” Roger Crowley: Tengeri Birodalmak


 



Egy régebbi siker Alice Munro-tól, szép új ruhában:


"Amikor egy férfi kilép a szobából, mindent otthagy, ami odabent marad (...). Mikor egy nő lép ki a szobából, mindent magával cipel, ami odabent történt."  
                






Katarina Mazetti: Elváltak és még el nem váltak számára
Műfaj: szórakoztató irodalom
Fordító: Kertész Judit
Megjelenés: 2014. október vége
Katarina Mazetti (A pasi a szomszéd sír mellől, Családi sírbolt, Pingvinélet) 29 rövid története a házasság és a válás témakörét járja körül. A szerzőtől megszokott humorral és éleslátással ábrázolja a párkapcsolatokban fellépő hétköznapi abszurditásokat.


Kedvenc szakácsunk is jelentkezik:
Ha a 30 perces kajákat szeretted, ettől el fogod dobni az agyad.

Jamie Oliver: 15 percesek
Műfaj: szakácskönyv (gasztronómia)
Megjelenés: 2014. október közepe                     




Jó válogatást és olvasást mindenkinek!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése