2013. augusztus 13., kedd

In Flagranti

Rados Virág: In Flagranti
Forró fürdő, hideg zuhany


                                                    




Szó magyarázó: In Flagranti:
A szó latinból ered. Jelentése: tettenérés a tett pillanatában, vagyis rajtakapás... Ehhez ugye három személy kell. Kettő, akit éppen tetten érnek és egy, aki éppen tetten éri.



Rados Virág könyvében a SZERELMET próbáljuk tetten érni. Nagyszerűen felfűzött történetek sorát olvashatjuk az új kötetben. 21 nő, 21 története. Mesterien összefűzve, mint egy remek kis gyöngysor. Aki az egyik történetben mint mellék alak tűnt fel, a következőben az ő oldaláról az ő történetét olvashatjuk. Életszerű-szagú, nagyon valós történetek ezek! Mindenki szeretni szeretne, és persze őt is szeressék. Ki nem ábrándozik erről?  Kortól nemtől függetlenül. Mégis nehéz megtalálni az "igazit"!

Elgondolkodtatóak, ugyanakkor viccesek is a történetek. Igen sokféle nőtípust ismerhetünk meg, és persze férfit is, mert a szerelem társas játék. Az eseményeket a nők szemszögéből ismerhetjük meg. Ők mesélik el hogyan élték át a szerelmet, a szakítást, a csalódást, vagy a visszautasítást. Aminek erősen részesei, okai a pasik. Valljuk be, ez az adok-kapok miatt sokan sérülnek, nem, vagy csak nehezen heverik ki a csalódásokat. Pasik is, nem csak a hölgyek.

Első olvasásom az írónőtől, de nagyon megfogott, tetszett a stílusa! Érdekes volt férfiként belelátni a női lélek rejtelmeibe, a nők gondolkodásába, mi motiválja őket egy egy döntésnél. Jól szórakoztam, tetszettek a történetek. Különösen az 5 éves, óvodás Sárié, aki már ott rájön: jó az, ha szeretik az ember lányát. Igaz, nem mindig az a királyfi, akit ő is szeretne magának. Épp itt a titok, megtalálni azt, aki mellett királynő lehet minden nő. Néha bizony fájdalmas csalódások árán jön a boldogság.

A másik kedves sztori a társközvetítős volt, aki a saját, kissé málé fiát "közvetíti ki" egyik kliensének. Szerintem mindenki magára ismerhet a sok jó történetben és elgondolkodhat.
A legtöbb férfit ugye, nők nevelik férfivá: anyuci, nagyik, óvónénik,tanárnénik sora, aztán lehet kritizálni, válogatni a felhozatalból, de talán mindenki megtalálja a magához való párt, partnert kis szerencsével. Ha nem előbb, reméljük utóbb bizonyára.

A "szigorú", megközelíthetetlennek látszó nő, aki elsőre főnöke karjaiba veti magát, csak végre valaki "szeresse":

"Amikor belenézett a tükörbe, egy szigorú üzletasszony tekintett vissza rá, akitől még ő maga is megijedt volna. De éppen ez volt a cél. Friss páncéljában védve érezte magát."

Az elhagyott, lányát egyedül felnevelő, besavanyodott, "áldozat" mama lánya hasonlatos lesz az anyjához:

"Adriennre tehát kettős nyomás nehezedett: a saját elvárása, miszerint ügyvéd férjre kell szert tennie, plusz az anyjáé, akinek a kedvéért unokát kell szülnie."

Vannak dolgok, aminek nem kell, nem is szabad, talán nem is lehet megfelelni, ez a mások elvárásai. Persze engedni, alkalmazkodni is tudni kell, ésszerű kereteken belül. Önmagunkkal, saját értékünkkel, érzéseinkkel legyünk tisztában és ne akarjuk foggal-körömmel, minden áron elkapni a szerelmet! Jönni fog, lehet pont akkor, amikor nem is várja, nem is reméli az emberlánya, sőt az is lehet, nem lesz fehér lova a "hercegnek".


Az ötletesen szép borítóról: nagyon illik, kifejező a történetekhez. A nő, mint egy szép szál virág, ami körül ott döngicsélnek a méhecskék, a pasik. Ám melyik lesz a szerencsés kiválasztott? Erről mesél,
erről is szól Rados Virág új kötete. Sok humorral, életbölcsességekkel szórakoztatva olvasóit.
Mert a boldogság mindenkinek jár.

5/5.





Rados Virág jelenleg szabadfoglalkozású újságíró.

Budapesten született, értelmiségi családban. Saját bevallása szerint is falta a könyveket, az a fajta gyerek volt, aki a körülötte kavargó káoszból az olvasásba menekült.

Az ELTE Bölcsészkaron diplomázott, magyar nyelv és irodalom, valamint orosz szakon. A diploma után négy évig tanított. 2001-ben diagnosztizáltak nála bipoláris zavart. Erről a betegségről írta első regényét a Bipoláris-t.

A Jaffa Kiadónál megjelent kötetei:
Bipoláris, Visszakapott élet, Bántalmazó házasság, In flagranti, Ádám asszonyai címmel.






Az írónő szerzői oldala:
http://www.facebook.com/pages/Rados-Virág-szerzői-oldala/304495049620592

A Jaffa Kiadónál megjelent eddigi kötetei:

Jaffa, Budapest, 2013
230 oldal · ISBN: 9786155235603

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése