2013. augusztus 31., szombat

Adrenalin

Jeff Abbott: Adrenalin


















 A JAFFA KIADÓ krimijeit eddig is elismert és tehetséges szerzőktől olvashattuk. Harlan Coben, Elmore Leonard, hogy csak két remek alkotót említsek, és most ehhez a névsorhoz csatlakozott Jeff Abbott is első hazai megjelenésével.

Abbott a Rice University angol-történelem szakán végzett, majd kreatív igazgatóként dolgozott egy reklámügynökségen. Nem csoda hát, hogy alkotás közben is csak úgy sziporkázik! Kezdetben detektívtörténeteket írt, majd a thrillerek világa felé fordult, és milyen jól is tette, hiszen egy csapásra ő lett a misztikum mestere! Eddig 15 bűnügyi regényt írt, munkásságát a legjelentősebb díjakkal ismerték el.
Új sorozatának főhőse Sam Capra CIA ügynök.  A sorozatnak eddig négy kötete jelent meg. Idehaza ez az első.
Izgalmas, meglepő fordulatokban gazdag krimit olvashatunk, csak győzzük kapkodni a fejünket! Egy idillikus, boldog házasságról kapunk képet a kezdésnél. Nekem már ez gyanús volt, ez a túl tökéletes idill. Sam és Lucy a nagy remények előtt álló két CIA ügynök boldog házassága hamarosan kiteljesedik, hiszen Lucy gyermeket vár. ..  Aztán egy pillanat alatt minden elsötétül és fenekestől felfordul!

Lucyt elrabolják, férje, Sam szeme láttára, míg  ügynöktársait felrobbantják... Sam szerencsésen túléli, de a saját cége emberei faggatják, gyanúsított lesz, fogva tartják. Többet nem is mesélnék a sztoriról, mert ez még csak a kezdet. Hihetetlen kalandok sora, menekülés-üldözés részesei lehetünk. Sam küzd a saját életéért, ártatlanságát bizonyítva  próbálja megtalálni Lucyt és a gyermekét. Sam hobbija,  a városi akadályfutás többször is "jól jön" a menekülések, kalandok során. A krimi alapvető feszültsége éppen ebből a versenyfutásból származik,amiben az a kérdés, hogy a főszereplő, vagy éppen az üldözöttek érnek előbb célba. Fordulatos, izgalmas, de talán már túl sok szálon fut a cselekmény, nagyon csavaros időnként, senki nem az akinek látszik. Ez egy idő után fárasztóvá vált a közhelyes dialógusok mellett. Olyan forgatókönyv-szerű az egész krimi.



A történet mai, szereplői igazi hús-vér emberek: leánykereskedők, terroristák, kémek.
Helyszínek közt London, Amszterdam, és Budapest is feltűnik. Nagyon vagány szereplő Mila, aki hasznos segítsége lesz Sam-nek. Versenyfutás az idővel, macska-egér játék a javából. A végén már semmi és senki nem az, aminek látszik. Ki, kit és miért árult el, mi a végső cél csak a legvégére derül ki. Végig nagyon látványos, szinte filmszerűen pörögnek az események. Csavaros fordulatos a történet, adrenalinban nem lesz hiány! Akciódús  történet, meghökkentő befejezéssel.




Jaffa, 2013, Budapest
370 oldal · ISBN: 9786155235504 Fordította: Illés Róbert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése