2013. június 28., péntek

Szakítópróba

Cora Carmack: Szakítópróba

                                                     


                                                   







A könyv fülszövege:
Szüzesség.
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy
már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egy éjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be.
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…

A fentiek alapján egy mókás, vidám, kalandos "szüzességelvesztésre" számítottam. 
Valami kis hiányérzetem mégis van, annak ellenére, hogy a könyv elég szórakoztató, friss, olvastatja magát. Hiányoltam egy mélyebb tartalmat legalább... miért is volt még mindig szűz Bliss huszonpár évesen...? Rossz tapasztalat, várta a herceget? Alkalom nem volt? Bár a nők hajlamosak "túlagyalni", bonyolítani a dolgokat. Anyucinak is több szerepet adtam volna, érdekesebbé tehette volna a történetet. Az adódó véletlen, mármint: épp azt a pasit szedi fel egy bárban, aki az új tanárja lesz, és aki még mindezek tetejébe természetesen sármos, fiatal, szabad pasi, és épp ott kap lakást, ahol a lány is lakik. Kicsit túl sok véletlen. Disney-hercegnős, mai történetté vált az egész.
Persze, némi élettapasztalattal már könnyebben gondolkodik az ember. Pontosan tudom mekkora "probléma" lehet, a szüzesség...

 "Az életben néha az ijesztő dolgok a legértékesebbek."

Ráadásul a lány szép, és még okos is, talán túlságosan is. Veszélyes kombináció lehetne. Van egy vagány, belevaló barátnője is, aki minden áron akar segíteni neki. Néha már zavaróan.

" – Ha nem vagy leszbikus, és nem Jézusnak tartogatod magad, akkor csak nem találtad meg a megfelelő pasit vagy mondjam inkább, hogy a…..megfelelő dákót."
 Amúgy nem is értettem igazán: miért akkora nagy probléma 22 évesen,HA még szűz..?

Bonyodalom akad, amit az ijedtség, tapasztalat hiányára lehet fogni. A férfi-nő barátság is szóba került érintőlegesen, mármint: létezik ilyen..?  A színházi próbák színesítik a sztorit. Jó volt olvasni, hiszen ami a színpadon történt, azt az élet is produkálta, érdekes keretet adtak a sztorinak. A barátnő, Kelsey alakja és Cade figurája szimpatikusak voltak. Talán jobban is mint a "tökéletes" Garrick..
A macskás kifogás pedig, egészen eredeti ötlet! Az, hogy ezek után elmegy és örökbe fogad egy cicust... .Hamlet a lány macsek, aki utálja a saját gazdiját. Aztán gyorsan vége is lett.
Összességében a lány túlragozta a dolgot, és erről szólt az amúgy könnyed történet.
Nincs benne sok csavar, se dráma, mégis szórakoztató. Sajnáltam, több is lehetett volna ebben a sztoriban. A tizen-huszon éves lányok bizonyára imádni fogják. Igazi kikapcsolódás, laza, nyári, egyszer olvasós strandkönyv.


Content 2 Connect, Budapest, 2013
ISBN: 9786155248108 · Fordította: Lukács Andrea

A szerzőről:
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre… 


3 megjegyzés:

  1. És nem lehet úgy nézni egy olvasmányt,hogy a jó részeket kiemeljük és a kevésbé jókat pedig hanyagoljuk a fejünkben?

    VálaszTörlés
  2. Lehet..., de annak i értelme van?? A húshoz a csont is jár, ez a könyv végül is kellemesen kikapcsolt, de lehetett volna tartalmasabb. Olyan könnyed, "egynyári sláger", zenére lefordítva....

    VálaszTörlés
  3. Ühüm, jó a fogalmazás :) Én még csak a felénél tartok, de ha végeztem majd még leírom amit gondolok.

    VálaszTörlés