2013. május 20., hétfő

Bomlás

Lakatos Levente: Bomlás 


















A könyv fülszövegéből:
Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött?"

Több, mint izgalmas, ígéretes kezdés. Ebben a krimiben a ma divatos témákból minden benne van.
Kicsit talán sok is. A történet jól indul, egészen jó az alap ötlet. Sajnos a kivitelezésbe több hiba csúszott. Vagy  csak én olvastam túl sok jó skandináv krimit.... Azt érzem a kicsit visszafogottabb történet több lehetett volna. Van fiú prosti, unatkozó milliomosasszonyok kedvence, perverz szex, démonok és gyilkosság. A szereplők közül egyiket  sem tudtam megkedvelni. Talán dr. Lengyel figurája volt, akiből viszont többet ki lehetett volna hozni. Ő érdekes karakter, tetszett a személye, gondolkodása és a dolgokhoz való viszonya. Izgalmasak voltak a testvéri visszaemlékezései. Mégis, pszichológus létére a saját problémáit nem tudja kezelni.

"Már megint a szexen járt az esze. Átkozott legyen a perc, amikor a női nem megteremtetett – háborgott magában álságosan, hiszen épp nő társaságra vágyott. Vagy whiskey-re."

A nyomozónő egy helyi"Piszkos Harry". Lehet , nekem ezért nem volt szimpatikus alak. Túl erőszakosnak,túl rámenősnek éreztem nő létére. No és a recepciós lány, aki egy pincelakásban lakik, de milliomosok közt forog, dolgozik... erős túlzás, nagyon nagy a kontraszt. Mondhatnám: elképzelhetetlen, hogy ilyet alkalmazzon egy szálló. Az sem derült ki nekem, egyedül hogy is tudta véghez vinni a gyilkosságot...? Pontosabban a tetőtérből egyedül kijuttatni a hegyekbe a hullát, amúgy senki nem lát semmit...

Vannak nyitva maradt kérdések. Mindenesetre a történet azért szórakoztató is tud lenni, kidolgozottságán érződik, foglalkoztak vele. Talán ezt- azt ki kellett volna hagyni, (szegény cica,
mit evett!) mást pedig jobban kibontani. A befejezés is szinte túl tökéletes, minden szál elvarrva, megoldva (a baleset a hídon). Érezhetően jó akar lenni, minden részében, ami mégsem sikerül.
A hölgyrajongók értékelése mindenképpen megható. A kötet sokáig a toplisták élén fog még szerepelni, biztosan megtalálja a maga olvasótáborát. Kellemesen izgalmas olvasmányt kapunk,
mai, friss témával, még azért izgalom is van bőven.

"Miközben a padlásszoba felé sétált Lengyel után, Farkas utolsó megjegyzésén tűnődött.
Ő akkor is ugyanúgy szeretné a gyermekét, ha homoszexuális volna."

Az író első könyvét is volt szerencsém olvasni. Barbibébi, gyerünk cica, dorombolj!, ami szintén nagyon mai, trendi témát járt körbe.
Talán egy pici humort kellett volna ebbe átcsempészni és a krimi részét erősíteni, az erotika ellenében. Így egy hatásvadász, erotikus tucatárú lett. Többet ígér, mint amit ad.
A borító izgalmas fotója, gyönyörű szép kivitele jól illik a tartalomhoz.




  Ulpius-ház, 2013
ISBN: 9789632546919


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése