2013. január 13., vasárnap

Sándor Anikó: Az Ajándék

Sándor Anikó: Az ajándék
 Élet az El Camino után


                                                     






Most úgy érzem, teljesen igaz rám, hogy „mindenkinek magának kell megtapasztalnia a maga varázslatát, mindenkinek a saját Caminóján kell végigmennie, ami egyáltalán nem biztos, hogy éppen Észak-Spanyolországon át vezet. Még az is elképzelhető, hogy az utcára sem kell kilépni hozzá…”.
Le a kalappal a hölgy előtt! Bevállalta, végig járta! Hatással lesz mindenkire, aki kézbe veszi Sándor Anikó könyvét. Bevallom, féltem a "huszadik caminos történettől", de érdekes, színes olvasmány. Leginkább elgondolkodtat, önvizsgálatra sarkall. Néha érdemes megállni, számot vetni, hol járunk a saját életutunkon. A belső békét megtalálni, lelkünkkel összhangba kerülni nem mindig egyszerű feladat.

          
Ne vigyünk, ne cipeljünk felesleges terheket, tegyük le, ahogy a napi szükségleteinket is érdemes felülvizsgálni. Minden ember életében vannak családi gondok, terhek, de az apák, anyák bűneit ne vegyük magunkra. Próbáljuk életünket úgy élhetően kényelmessé tenni, hogy az élmény legyen. Néhány részlet sebeket tépett fel, vihart kavart kicsiny életemben. Bátor, merész dolog a legbelsőbb titkainkat teljesen ismeretlenek előtt feltárni, mert az sem biztos, tudnak azonosulni, megértik a lelkünkben mozgó indulatokat, emlékek hátterét. Jól meg kell választani kit avatunk be, fogadunk bizalmunkba. 

Több karmaoldásos történet ad reményt segítő részletekkel és darabokkal a saját kirakósomhoz. Ezek helyét még meg kell keresnem, mert, ahogy a Caminon is megérkeznek a válaszok – hiszen nincsenek véletlenek – én is megkapom majd ezeket, csak később; ugyanakkor tudom, hogy érdemes várnom. Mindent a maga idejében, nem kell siettetni a dolgokat. A boldogságunk ott van a saját kezünkben. Tegyünk is érte! Ehhez is jó segítséget ad a könyv, kifejezetten olvasmányos formában.



Köszönet érte  a Jaffa Kiadónak!

 Jaffa, 2012
218 oldal · ISBN: 9786155235214


2 megjegyzés:

  1. Felkeltetted az érdeklődésemet a könyv iránt. Szívesen elolvasnám én is, nekem is szükségem van néha? gyakran! külső segítségre, iránymutatásra, mert nem mindig találom meg a helyes utat. Több hetes, éves, évtizedes sérelmeket cipelek magammal, melyektől ha megszabadulnék, könnyebben élhetném a még hátralévő maradék éveket. Nekem is meg kell keresnem a saját kirakósom helyét és azt is, aki segít a helykeresésben. Mert bár az embernek saját magának kell végigjárnia a maga útját, azért szükség van valakire, aki mellette áll, ha máskor nem, legalább az útkereszteződéseknél.

    VálaszTörlés
  2. Ebben igazad van! Útjelzőkre szükség van!

    VálaszTörlés